ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΛΙΑΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Καλούμε την Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016 ώρα 7 μ.μ. όλους τους αγρότες της περιοχής στην Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας.

Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το Ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!
Κλιμακώνουμε εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, ώστε να απαντάμε στις μεθοδεύσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν να υπονομεύσουν και να σταματήσουν τον αγώνα μας.
Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για το ξεκλήρισμά μας δεν θα πάμε.

Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα , την ύστατη στιγμή, να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό τον αγώνα μας. Κανένας μικρομεσαίος αγρότης δε θα καταφέρει να ανταπεξέλθει και να επιβιώσει στα νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης, είναι αγώνας επιβίωσης.
Οι ημέρες που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες από κάθε άποψη και οι ευθύνες όλων μας ιστορικές.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης, με τα σημερινά δεδομένα στα ασφάλιστρα οι μισοί αγρότες είμαστε ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ και η συντριπτική μας πλειοψηφία αδυνατεί να πληρώσει την εφορία.
Τα πρόσφατα σχεδιαζόμενα μέτρα , αποτελούν ένα πρωτοφανές ΣΟΚ που καμία επαγγελματική τάξη δεν θα μπορούσε να απορροφήσει, πόσο μάλλον ο αγροτικός τομέας με τις αθεράπευτες διαρθρωτικές αδυναμίες του

Είναι απαράδεκτο μετά από επτά (7) συνεχόμενα χρόνια κρίσης να είμαστε ακόμη έντονα ελλειμματικοί στο ισοζύγιο εμπορίας αγροτικών προϊόντων.
Είναι απαράδεκτο την τελευταία δεκαετία το πολιτικό καθεστώς της χώρας μας να έχει «δημιουργήσει» όλες τις συνθήκες για να εκτινάξει το κόστος παραγωγής στα ύψη.

Η χώρα μας μέχρι πριν 3 δεκαετίες ήταν αυτάρκης, ζούσε με τα δικά της ποιοτικά και παραδοσιακά προϊόντα.
Με την ΚΑΠ και την πολιτική της Ε.Ε. που ακολουθήθηκε και πάντοτε με την ανοχή και την συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, οδηγηθήκαμε στα σημερινά αποτελέσματα και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας.

Και τώρα οι θύτες θέλουν να εμφανίζονται σαν θύματα
Εκείνοι που πνίγουν μωρά κάθε μέρα στις ελληνικές θάλασσες είναι οι ίδιοι που «πνίγουν», που εξοντώνουν, που ρημάζουν τον ελληνικό λαό.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού και φορολογικού, την άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α. για διαπραγμάτευση όλων των μέτρων από μηδενική βάση.
Μέτρα που και να ψηφιστούν στη βουλή είναι αδύνατο να εφαρμοστούν.
Θα προκαλέσουν μεγάλη έξοδο από τα επαγγέλματα και έξοδο από την ίδια τη χώρα.
Αυτά στα οποία επιμένουν κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι ανεδαφικά και θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.
Ζητάμε από όλους τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας να μην ψηφίσουν τα μέτρα που είναι η ταφόπλακα για την πατρίδα μας.
Όποιος ψηφίσει τα μέτρα αυτά , θα τον αντιμετωπίσουμε ανάλογα.

Ευχαριστούμε θερμά τους Μεσσήνιους πολίτες για την συμπαράσταση και την κατανόηση που έδειξαν προς το μπλόκο Ασπροχώματος.
Ο φόβος και ο τρόμος της κυβέρνησης , είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον αγωνιζόμενο λαό.
Γι αυτό ζητάμε από όλο το λαό την συμπόρευση και συμπαράταξη στον αγώνα της αγροτιάς. Ο αγώνας μας είναι κοινός, τα προβλήματά μας κοινά.
Η πείρα μας και η Ιστορία, μας έχει διδάξει πως ενωμένος ο λαός οι αγώνες μας αποκτούν δύναμη, προοπτική και αποτελεσματικότητα.
Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές και να παλέψουμε για μία οικονομία και κοινωνία που στόχο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.
Κανένας αγώνας δεν χάνετε παρά μόνο εκείνος που δεν έγινε ποτέ.
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε.

Πηγή

Σχολιάστε